CURI&US

Tillsammans med Lundabostäder har vi deltagit i en öppen tävling för nytt studentbostadshus på Brunnshög i norra Lund. Vårt förslag CURI&US omfattar ett nytt bostadshus på 6,5 våningar som innehåller 58 studentlägenheter, gemensamma utrymmen och plats för innovation och kreativitet samtidigt som det uppfyller ambitiösa miljömål.

CURI&US har utsetts till vinnande förslag! Läs mer på Lund kommuns hemsida

Namnet CURI&US anspelar dels på adressen (Marie Curies Allé) men framför allt på hur vi tänker att huset befolkas och används. Här bor studenter som är nyfikna på livet och vill interagera med andra. De vill såklart utbilda sig men också starta projekt eller företag, erbjuda tjänster eller varor. De vill nätverka och umgås. CURI&US utformas för att låta studenternas kreativitet blomma. Vi ställer en stor del av bottenvåningen till förfogande med gemensamma ytor som utrustas med flexibla möbler, spel, tvättmöjligheter samt ett gemensamt kök som komplement till rummens pentryn. Tekniska lösningar för ljud, bild och virtuella möten ingår i lokalerna. Genom en styrelse likt en studentnations underlättar vi för möten med lokala entreprenörer och utvecklare, stöttar studenternas idéer och företagande samt skapar en plattform för dem att utvecklas.

Miljömålen är högt ställda för CURI&US och materialval görs med hänsyn till klimatpåverkan i alla led. Byggnaden kommer bland annat ha solceller på taket, planteringar utmed loftgångarna som försörjs med regnvatten och energisnåla vitvaror LED-belysning. Individuell mätning av el-och vattenförbrukning och en elbilspool hjälper studenterna att minska sin förbrukning av energi. Byggnaden kommer att leva upp till miljöbyggnad silver.