2021-07-26

Jobba med oss!

UPPDATERING 2021.09.13:
Tjänsten i frågan är nu tillsatt och vi söker inga nya medarbetare för närvarande. Vi kommer att behålla alla ansökningar som vi har fått för eventuella framtida behov. Tack för stort visat intresse.

Älskar du arkitektyrket?
Har du erfarenhet?
Kan du jobba?

Vi är JAKOBSSON PUSTERLA, ett arkitektkontor med bas i Lund och Helsingborg. Främst sysslar vi med bostäder, handel och stadsplanering. Vår ambition är att vara bland de bästa arkitektkontoren i regionen och vi är på rätt väg. Men vi har för mycket att göra. Därför söker vi dig…

…som är yngre men har arbetat ett antal år som arkitekt. Kanske har du erfarenhet av tidiga skeden, kanske har du ägnat dig åt projektering. I vilket fall har du en stark känsla för hur form, funktion och konstruktion hänger samman, ner på detaljnivå. Du gillar ditt jobb men vill ta nästa steg i din utveckling. Då är du rätt person för oss. Hör av dig till: job@jakobssonpusterla.com

2021-02-25

Vinst i Markanvisningstävling för Viken centrum

Vårt förslag för Viken centrum valdes som vinnare av markanvisningstävling.

I höstas anordnade kommunen en markanvisningstävling för att välja vem som ska bygga trygghetsboende och torg i Vikens nya centrum. Vi tog fram ett projekt tillsammans med landskapsarkitekterna på Edge åt utvecklaren PEAB och förslaget valdes för fortsatt arbete.

Projektet omfattar ett torg omgiven av tre hus med ett trettiotal lägenheter, en samlingslokal och andra serviceverksamheter.

2020-12-15

Kvarteret Morgondoppet får Landskronas stadsbyggnadspris 2020!

Vi är riktigt glada och stolta över utmärkelsen för kvarteret Morgondoppet i Borstahusen.
I nära samarbete med byggherren och initiativtagaren Robin Berkhuizen har vi haft förmånen att gestalta byggnader med havet och gamla Borstahusen som inspiration.

Projektet består av sju passivhus i olika storlekar, samtliga med sockelvåning i tegel, skiffer beklädda fasader ovanför och en vågformad taksilhuett. Alla hus har takterrasser med utsikt och odlingsbäddar samt egen hiss (eller förberedelse för en) för full tillgänglighet i alla våningar.

Även interiört är materialens karaktär starkt närvarande med slipade betonggolv, synliga trä- och stålbjälkar i tak samt puts eller skiffer på väggarna.

Vi är tacksamma över förtroendet vi fått från en modig och visionär byggherre. Vi uppskattar också entreprenören Teamab, med deras samarbetspartners, för det högkvalitativa utförande de åstadkommit. Byggnaderna rymmer många och unika detaljer som de gjort sitt yttersta för att lösa.

Sist men inte minst vill vi även tacka platschefen Rickard Jacobsen (Teamab) och konstruktören Andreas Backenhof (Sweco) med kollegor för ett fantastiskt jobb!

FAKTA

Byggherre
Morgondoppet AB genom Robin Berkhuizen.

Byggentreprenör    
Teamab, Nya Team i Landskrona AB, genom Roger Jönsson, Patrik Engström, Rickard Jacobsen m.fl.

Arkitekt
Jakobsson Pusterla AB genom Marco Pusterla (ansvarig) och Daniele Vanotti, Henning Röschmann, Ingrid Tufvesson, Jan Jakobsson, Kerstin Sigbo, Olivier Gras, Piotr Wisniowski (samtliga medverkande).

Konstruktör
Sweco AB genom Andreas Backenhof, Jack Jönsson, Josephine Karlström

Tomtarea
1070 kvm

Bruttoarea
1350 kvm

Länk till projektet

2020-04-29

Bygglov för två nya logistikcentraler i Malmö

Vi har medverkat i två projekt för utvecklaren MG Real Estate och teknikkonsult-företaget MOE A/S. Projekten består av logistikcentraler i Norra Hamnen i Malmö. Båda projekten har nu beviljats bygglov.

Byggnaderna innehåller såväl lager som kontor och är på ca 18.000 kvm respektive 45.000 kvm BTA.

MG Real Estate utvecklar projekt för kommersiella fastigheter inom logistik, handel, kontor och bostäder inom flera länder i Europa.

Illustration: Element Architecten.

2019-12-24

Jul 2019

I år skickar vi en gåva till Unicef för deras arbete med att rädda nyfödda barn i världen.
Vi önskar alla god Jul och gott Nytt År!

2019-12-04

Nu byggs Solbjer

Bottenplattan till radhusen är snart på plats. Till hösten 2020 väntas de första köparna att flytta in i åtta trivsamma hem, mitt i Lunds nya, framväxande stadsdel Brunnshög.

2019-05-16

Morgondoppet - Första spadtaget!

De blivande grannarna i kvarteret Morgondoppet har tagit de första spadtagen på plats i Landskrona, Borstahusen. Vi kommer att följa bygget med stor förväntan.

2019-04-05

Archfilmlund fyller 10 år

Tillsammans med ett par andra arkitektkontor och filmintresserade företag är vi sponsorer av Lunds arkitektur filmfestival. Läs mer om detta på arkitekten.se - klicka här

Jubileumsfestivalen kommer hållas till hösten 2019.

ArchFilmLund 2018: Festival Prize, länk klicka här

2018-12-11

Musikhjälpen 2018

I år sponsrar vi Musikhjälpen.

Anna Hansson har även gjort en fantastisk fin kreation och skapat julens många godbitar samlade i Musikhjälpens "glasbox".

Denna superläckra glaslåda ligger ute på Tradera så bara buda på!

Alla pengarna går självklart till Musikhjälpen.

God Jul på Er!

2018-10-05

Funktionshinderbanan

Vårt företag är en av sponsorerna för Funktionshinderbanan.

Funktionshinderbanan är en kampanj för fler och schysstare LSS-boenden. Människor som bor i LSS-hem ska inte uppleva sin vardag som en hinderbana, eller få vänta i evighet på ett eget hem.

Kampanjen tog plats mellan 10-29 september 2018. Genom en 80 mil lång cykelresa från Gävle till Göteborg pratade initiativtagarna med människor som kan bidra till fler och bättre LSS-bostäder.

Läs mer om Funktionshinderbanan här.

2018-09-05

Vi välkomnar vår nya kollega Kerstin

Vi är mycket glada av att välkomna Kerstin Sigbo i vårt team!

Kerstin har gedigna erfarenheter i stora och komplexa projekt som t ex Max IV-laboratoriet i Lund och nya Triangeln i Malmö. Hon har varit med långa, komplexa processer och avancerad 3D-projektering med fokus på samordning och optimering, Du kan läsa mer om henne i vår kontaktlista.

2018-05-30

Svenska Stadskärnors "preferred partner"

Svenska stadskärnor arbetar för att öka medvetenheten om stadskärnans betydelse som tillväxtgenerator. Bl.a. samlas företag, organisationer och kommuner som har ambitioner att utveckla städerna. Man tillhandahåller också ett viktigt nätverk som kan inspirera och stödja i kommuners och intresseorganisationers arbete.

Vi på Jakobsson Pusterla är stolta över att vara med i organisationens lista av s.k. "Preferred partners" för andra året i rad. Vi berättar gärna mer och lämnar referenser på förfrågan.

Läs mer om Svenska Stadskärnor här.